Uitgaan

Bevrijdingsdag op Guernsey

197aed79 d50c 41ce ae18 aa4b7880758dmg 200x300 - Bevrijdingsdag op GuernseyKanaaleiland Guernsey heeft een roemrijke geschiedenis. Dat is vooral te danken aan de strategische ligging in Het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk. Vooral de Duitse bezetter heeft er in de Tweede Wereldoorlog haar sporen achtergelaten. Op 9 mei viert het eiland voor de 70ste keer Bevrijdingsdag, een belangrijke en aangrijpende dag. Bezoek daarom vanaf 25 april de festiviteiten die rond deze dag worden georganiseerd.
55726cbe b833 48a9 a189 e3f9aaf41cc6 300x292 - Bevrijdingsdag op Guernsey
Tot de activiteiten behoren een speciale serie rondleidingen, wandelingen met gids en bevrijdingsfeesten. De deuren van oorlogsbunkers en andere historische gebouwen gaan open en op Bevrijdingsdag op Guernsey gaat de vlag uit. Via Sunair boek je eenvoudig een voordelige pakketreis naar dit mooie eiland, inclusief rechtstreekse vlucht en hotel of appartement.

Meest versterkte gebied van Europa
De Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog was voor de eilanders de meest ingrijpende gebeurtenis van de 20ste eeuw. Op 18 juni 1940 werden ouders voor de keuze gesteld om hun kinderen te laten evacueren. Ze kregen vier uur de tijd om een besluit te nemen dat verstrekkende gevolgen zou hebben voor hun verdere leven. Tien dagen later beleefde Guernsey de eerste luchtaanval en op 30 juni begon de bezetting. Binnen de kortste keren waren er net zoveel Duitse soldaten als bewoners op het eiland. De Kanaaleilanden werden omgebouwd tot de meest versterkte gebieden van Europa.

De meeste bunkers en batterijen bestaan nog steeds en sommige zijn toegankelijk voor het publiek. Hoewel de oorlog op dinsdag 8 mei 1945 voorbij was in Europa, weigerde de Duitse commandant de Kanaaleilanden over te geven tot de vroege uren van 9 mei. Dit is dan ook de datum van Bevrijdingsdag op Guernsey.
* 8-daagse vliegreis Guernsey met verblijf in appartement vanaf € 493,- p.p. (incl. retourvlucht, 7 hotelovernachtingen in een appartementen o.b.v. 4 pers. bezetting)

* 8-daagse vliegreis Guernsey met verblijf in hotel vanaf € 672,- p.p.(incl. retourvlucht, 7 hotelovernachtingen in tweepersoonskamer en ontbijt)
Info: tel. 0172-782040 of stuur een e-mail: info@sunair.nl. Je vliegt vanaf Rotterdam The Hague Airport.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress