Make your home your own Marcy Goes Green

Blauwe coniferen

Blauwe coniferen 01 WEB marcelineke 215x300 - Blauwe coniferenIn de winter toch een levendig en behaaglijk terras of balkon? Dat kan, met blauwe coniferen. Al met een paar coniferen kleurt de tuin, het terras of balkon in een handomdraai blauw. Daarbij hoef je er geen groene vingers voor te hebben: blauwe coniferen zijn oersterk en vragen nauwelijks verzorging.

Blauwe coniferen 05 WEB marcelineke 216x300 - Blauwe coniferen

Conifeer is een verzamelnaam voor sparren, cipressen en jeneverbessen. De één krijgt volop vruchtjes en de ander heeft diepgroene of blauwe naalden. Sommigen kunnen meters hoog worden, terwijl anderen compact en laag blijven. De blauwe jeneverbes (Juniperus squamata ‘Blue Star’) wordt bijvoorbeeld maximaal 50 cm. Daardoor is deze ‘Blue Star’ ideaal om vooraan in de border te planten of in potten op de tuintafel te zetten. Andere blauwe coniferen die zeer geschikt zijn voor in de tuin zijn de blauwspar (Picea pungens ‘Super Blue’), Chinese jeneverbes (Juniperus chinensis stricta) en de kegelvormige dwergcipres (Chamaecyparis ellwoodii).

Blauwe coniferen 06 WEB marcelineke 200x300 - Blauwe coniferen

Stylingtips
– De kleur van blauwe coniferen krijgt een nog sterkere uitstraling in een paarsblauwe of grijze pot.
– Met verschillende conifeersoorten bij elkaar creëer je eenvoudig een mini-natuurbos. Door te kiezen voor verschillende formaten, krijgt het stilleven afwisseling en diepte. 

Blauwe coniferen 07 WEB marcelineke 200x300 - Blauwe coniferen

Eenvoudig
Verzorging van coniferen is eenvoudig en zelfs snoeien is niet echt nodig. Coniferen groeien als vanzelf in vorm. Staat de conifeer in een pot? Ook prima, maar zorg wel voor een gat in de bodem zodat overtollig (regen)water kan wegvloeien. Om coniferen gezond en sterk te houden is plantenvoeding in het voorjaar aan te raden.

 

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress