Make your home your own

Bruisende Bromelia’s

Bromelia 03 WEB marcelineke 300x200 - Bruisende Bromelia'sKan je interieur wel een portie salsa gebruiken? Maak dan kennis met de familie Bromelia. Van deze grote Zuid-Amerikaanse plantenfamilie is de ananas de bekendste, maar haar kleurrijke broertjes en zusjes zijn minstens zo exotisch.

Bromelia 06 WEB marcelineke 200x300 - Bruisende Bromelia's

De Bromeliafamilie telt in de natuur meer dan drieduizend verschillende soorten. De bekendste bruisende Bromelia’s zijn de ananas, Achmea, Guzmania, Tillandsia en Vriesea. Ze hebben elk hun eigen gekleurde schutbladeren die de plant een exotische uitstraling geven. De sprekende vormen en kleuren variëren per soort. Van crèmekleurig rozet tot pimpelpaars veertje en van roze kroon tot gele speer.

Bromelia 07 WEB marcelineke 198x300 - Bruisende Bromelia's

Levend feestje
Het effect van de Bromelia in het interieur is helemaal afhankelijk van je eigen smaak. In een rustig, licht interieur zet één enkele Bromelia al de toon. Zeker wanneer je ‘m combineert met natuurlijke materialen of pastelkleurige potten. Maar niets werkt zo aanstekelijk als het combineren van verschillende soorten en kleuren. Met het verschil in vorm, blad en kleur creëer je een complete binnentuin die zorgt voor instant vrolijkheid. Niet voor niets staan Bromelia’s in Brazilië bekend als ‘levende feestjes’.

Bromelia 12 WEB marcelineke 300x200 - Bruisende Bromelia's

Slaapkamer
Een aantal Bromelia’s zoals de Aechmea en Ananas geeft in tegenstelling tot de meeste andere kamerplanten niet overdag, maar ‘s nachts zuurstof af. Ideaal voor in de slaapkamer, want behalve een exotische sfeer leveren ze dus ook een portie frisse lucht…

Bromelia 13 WEB marcelineke 222x300 - Bruisende Bromelia's

Bijzonder eenvoudig
Als je denkt dat Bromelia’s veel noten op hun zang hebben, heb je het mis. Ze zijn ijzersterk en de verzorging is eenvoudig. Geef een Bromelia een licht plekje, maar vermijdt volle zon. En omdat Bromelia’s nu eenmaal eigenzinnig zijn, geef je ze ook op een bijzondere manier water. Gieten doe je namelijk in de kelk van de plant en maar een klein beetje op de potgrond. Gemiddeld bloeien Bromelia’s zo’n drie tot zes maanden. Is de plant uitgebloeid? Dan is het tijd voor een nieuwe, want een Bromelia bloeit maar één keer.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress