Risotto Riso Gallo
Hemelse verleiding op je bord
Risotto! Een fluweelzacht rijstgerecht met een geraffineerde smaak en evenveel variaties als dat er koks zijn. In het noorden van Italië heeft elke regio, dorp en zelfs familie zijn risottotraditie. Familiebedrijf Riso Gallo mag zich als marktleider in Italië met recht dé risottospecialist noemen. Ook in Nederland genieten we graag mee van deze tradities. ‘Comfort food geeft je een veilig, geborgen, voldaan, opgewonden of geliefd gevoel… en maakt je zelfs een beetje duizelig’, zo schrijft Jamie Oliver in zijn nieuwste kookboek Jamie’s Comfort Food. Dan is risotto toch wel het ultieme comfort food! Vooral die heerlijke winterse varianten: risotto met spinazie en walnoten (zie bijgaand recept), met spekjes en paddenstoelen, met pompoen en gorgonzola, of met wintergroenten als wortel, selderij en venkel. Gegarandeerd een knusse winteravond met vrienden of juist alleen onder een dekentje op de bank.
In Nederland kunnen we genieten van drie producten uit het uitgebreide assortiment van Riso Gallo verkrijgbaar bij PLUS, Vomar en de grotere filialen van Albert Heijn. Allemaal van hoge en constante kwaliteit en makkelijk te bereiden. Bovendien zijn er geen kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakversterkers aan toegevoegd. Info: www.risogallo.com
Recept Risotto met spinazie en walnoten
Wat heb je nodig? *340 g Riso Gallo Gran Gallo Arboriorijst
olijfolie, *1 fijngesneden ui, *1 glas droge witte wijn, *1 liter groente of kippenbouillon, *100 g Parmezaanse kaas, *150 g verse spinazie , *100 g walnoten, * grof gehakt
Hoe maak je het? * Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de fijngesneden ui. *Voeg de risottorijst toe en roer goed om tot de korrels glanzen.* Voeg een scheut witte wijn toe en roer tot deze is verdampt.* Voeg zoveel bouillon toe totdat de rijst helemaal onder staat.* Laat de risotto zachtjes koken tot de bouillon is opgenomen. Roer regelmatig.* Voeg vervolgens telkens een soeplepel bouillon toe. Laat de rijst het vocht telkens weer opnemen. Na 15-20 min is de risotto gaar en romig.* Schep de spinazie, noten en Parmezaanse kaas door de rijst.* Goed verwarmen en het is klaar om te serveren. Buon Appetito!