Cocktails & more Uitgaan

Ken jij ze al: shapas?

Sherry Female Touch Bord Shapas Som A3 RGB marcelineke 300x213 - Ken jij ze al: shapas?Toegegeven, voor mij hangt sherry nog steeds samen met oude dames die ’s middags stiekem van een glaasje van dit Spaanse vocht nippen, zogenaamd zonder dat iemand het weet. En die keren dat ik het proefde, vond het ik niet lekker. De laatste keer was zeker twintig jaar geleden.

Sherry 6 A marcelineke 200x300 - Ken jij ze al: shapas?

Derhalve was ik best verrast toen ik hoorde over shapas. Sherry met een tapa, zeg maar. In Amerika en Engeland zijn zelfs speciale sherrybars in opkomst en worden deze versterkte wijnen uit Jerez steeds geliefder. Ook in Nederland is sherry aan een comeback bezig, zowel in cocktails als in combinatie met kleine hapjes.

Sherry 3690 marcelineke 300x200 - Ken jij ze al: shapas?

Shapas
Het schijnt dat smaken waar de meeste wijnen moeilijk mee samengaan, kunnen vaak prima met een sherrywijn. Zoals olijven, knoflook, ham, amandelen en zoute vis: ingrediënten die we vaak in de Spaanse tapas terugzien. Sherrywijnen zijn er van beendroog tot weelderig zoet, wat eindeloze toepassingen zou bieden. Hmmm, toch maar eens flesje sherry in huis halen dan?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress