Bites & Booze Blogs Books Cookbooks Food Recipes

Met Eetkalender nooit meer ‘Wat zal ik koken?’

FK WeekkalenderQ1 DEF HR 1 marcelineke 300x212 - Met Eetkalender nooit meer ‘Wat zal ik koken?’Hoe vaak verzucht ik wel niet: ‘Wat zal ik vandaag nou weer eens koken?’ Herkenbaar? Afgelopen week kreeg ik de Eetkalender 2016 van Francesca (Francesca Kookt) in handen en ik ben enthousiast. Als ik volgend jaar met mijn handen in het haar en zonder inspiratie zit, hoef ik maar even te checken wat we die dag eten. Op vrijdag 3 juni staat bijvoorbeeld Surinaamse bami op het menu. En het recept staat gewoon op de achterkant van de pagina. Zo makkelijk kan het zijn.

FK WeekkalenderQ1 DEF HR 3 marcelineke 300x212 - Met Eetkalender nooit meer ‘Wat zal ik koken?’
Toegegeven, ik denk niet dat ik op woensdag 27 april, oftewel Koningsdag, in de keuken stoofpot met kip en asperges prepareer, maar het idee is in ieder geval goed. Zeker voor de spontane koker waar ik mezelf onder schaar. En degenen die graag voor een week boodschappen halen, worden helemaal op hun wenken bediend, omdat per week een boodschappenlijst wordt aangedragen. Zij weten dus op zaterdag al wat ze de rest van de week op hun bordje gaan krijgen. Voor wie voor zekerheid kiest.

FK WeekkalenderQ1 DEF HR 9 marcelineke 300x212 - Met Eetkalender nooit meer ‘Wat zal ik koken?’

In het weekend vrij
Als extraatje staat voorafgaand aan elke maand een seizoensoverzicht met betrekking tot groente en vis (wild). Nog benieuwd wat we volgend jaar met kerstmis gaan eten? Het menu staat tegen die tijd op de site, is de keurige vermelding op zaterdag 24 december 2016. Bovendien valt Kerstmis 2016 dus in het weekend – weten we dat alvast – en in het weekend kiest Francesca waarschijnlijk net als velen onder ons voor een thuisbezorgd diner of een bezoek aan snackbar of pizzeria. Op maandag 26 december, Tweede Kerstdag, staan we overigens weer vrolijk zelf een maaltje te bereiden. Op het menu staat Cajun Kip gevuld met Boursin en Paprika. Hmmm… dat zou ik morgen eigenlijk ook best al kunnen maken…

FK WeekkalenderQ3 DEF HR 12 marcelineke 300x212 - Met Eetkalender nooit meer ‘Wat zal ik koken?’

Duidelijk: hier komt-ie aan de muur te hangen. Of we ons aan het schema houden, lijkt me onhaalbaar, maar met een beetje inspiratie is niets mis. Toch?

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress