De meest gebruiksvriendelijke pan? Die staat op naam van Demeyere. De culinaire specialist combineert twee innovatieve technologieën voor een pan die niet aanbakt, niet oververhit op inductie én eenvoudig is in onderhoud. Geen chef-kok die deze koekenpan met sterallusres, de nieuwkomer ControlInduc® Duraslide Ultra, niet zal lusten…
Demeyere heeft zijn bekende ControlInduc®-koekenpan (v.a. ca. € 199,00) voorzien van de innovatieve antikleeflaag Duraslide Ultra. Het resultaat is een duurzame en veilige pan: je voorkomt oververhitting waardoor je gezond kan koken, met slechts een beetje vetstof.
Unieke technologie
ControlInduc® is een unieke technologie die de maximale temperatuur beperkt tot 250°C op inductieplaten. Zo vermijd je aanbranden en heb je een pan die warm blijft, zonder gevaar voor oververhitting. Zelfs op hoger vermogen zal de pan zelf de temperatuur regelen. De unieke legering blijft magnetisch tot 250°C. Boven die temperatuur verliest het materiaal zijn magnetische eigenschappen en zal de inductiekookplaat de energie verminderen. Daalt de temperatuur weer, dan treedt het magnetisme opnieuw in werking. Het meerlagenmateriaal tot aan de rand van de ControlInduc®-bakpan verzekert een optimale warmteverdeling.
Keramische versterking
De antikleeflaag Duraslide Ultra, aangebracht in drie lagen, blinkt uit in gebruiksgemak en kreeg een keramische versterking voor een nog langere levensduur. Deze nieuwe generatie antikleeflaag is geschikt voor het bakken van eierproducten en delicate vis. Zelfs wanneer je een pan per ongeluk urenlang leeg laat staan op een inductieplaat, zal de pan niet oververhit raken en de antikleeflaag intact blijven omdat de temperatuur op 250°C geblokkeerd blijft.