Beauty Travel

Kuren aan de kust

image0011 - Kuren aan de kustEen historisch kuuroord, een heilzame badplaats en gloednieuwe wellnessfaciliteiten. Domburg doet haar Zeeuwse DNA eer aan met de heropening van SPA Domburg. Kuren aan de kust doe je hier op ruim 500m2 van sauna’s, via behandelingen met algen en zeewater en uiteraard de pure zeelucht die dit authentieke stukje Nederlandse kust te bieden heeft.

Al in de Romeinse tijd – SPA staat voor Sanitas Per Aquam, Latijn voor gezondheid door water – werd op deze plek gezondheid, schoonheid en ontspanning gecombineerd. In de 19e eeuw zette Dr. Mezger die traditie voort door hier zijn patiënten met zeewater te behandelen. En nu, in de 21e eeuw, is Domburg bekroond met het predicaat Heilzame Zeebadplaats. Op deze locatie ligt SPA Domburg; de perfecte plek om te kuren aan de kust.

image002 - Kuren aan de kustDouchewand van mosselen & oestervoetbaden
Wie SPA Domburg bezoekt, dompelt zich onder in alles wat met zee, strand en de Zeeuwse kust te maken heeft. Ultieme ontspanning is te vinden in de warme belevenisdouche, geïnspireerd op een ruisende Noordzeestorm. Ook de douchewand van mosselen en de oestervoetbaden passen in het karakteristieke plaatje.

Zeezoutscrubs
Op deze weldadige plek wordt gebruik gemaakt van het Franse kuurmerk Thalgo, met zeezoutscrubs en algenpakkingen. Verder biedt Instituut SPA Domburg verschillende gezichts- en lichaamsbehandelingen met de producten van het 100{38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} natuurlijke, Nederlandse merk Oolaboo. Een eb en vloed massage, een waterbeleving waarbij een oliecocktail als regendruppels op het lichaam wordt aangebracht of een gezichtsbehandeling die de huid weer frisse, gezonde lucht geeft. Tel daar het prachtige decor bij op en hernieuwde vitaliteit is gegarandeerd.
image004 - Kuren aan de kust
Heilzame badcultuur
De heilzame werking van de zee is iets dat vanaf de 19e eeuw in ons land werd onderkend en de badcultuur die Domburg nu kent dateert uit deze periode. Amsterdamse slagerszoon Dr. Mezger, wel beschouwd als de grondlegger van de fysiotherapie, kwam dankzij zijn Zeeuwse vrouw in Domburg terecht en liet hier Villa Irma bouwen waar hij ’s zomers patiënten ontving. Het positieve effect op de gezondheid die hij toen al veronderstelde, is nu officieel met het predicaat Heilzame Zeebadplaats dat Domburg sinds maart 2014 draagt. Alleen als zowel het zeewater als het klimaat en de bodemproducten heilzaam zijn, mag een plaats deze eretitel dragen. De criteria worden door Deutscher Heilbäder Verband en de European Spa Association (ESPA) streng nageleefd. Domburg slaagde met vlag en wimpel.
De mooiste kust
Govert Janzen, Directeur van het Badhotel Domburg, is trots op zijn nieuw spa: “Domburg is de aangewezen plek om te genieten van de Zeeuwse kust. Het is hier zo puur, zo natuurlijk, zo authentiek! SPA Domburg houdt dat weldadige gevoel vast door met haar kleinschalige karakter, luxe faciliteiten en de persoonlijke aandacht die we onze gasten bieden. Mensen kunnen even helemaal tot rust komen en zich een paar dagen onderdompelen in alles wat wij hier te bieden hebben. Een gezonde levensstijl is nog nooit zo populair geweest en we zien ook een duidelijke trend in het combineren van ontspannen, kuren, goed eten en overnachten. Met ons Badhotel en SPA Domburg kunnen we dat hele pakket bieden. Een heerlijke, ontspannen tijd aan de mooiste kust om als herboren weer naar huis te gaan. Zoals Dr. Mezger het bedoeld heeft!” Info: www.spadomburg.nl

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress