Make your home your own

Lente in zicht: tulpentijd

Tijd voor tulpen

Tulpen 2015 001 WEBmg 199x300 - Lente in zicht: tulpentijdDe lente komt in zicht! Vanaf januari is het weer tulpentijd. Het seizoen van deze energieke bloem barst los en tulpen zijn in haast alle kleuren en vormen verkrijgbaar. Knalroze, dieppaars, vuurrood of fluoriserend geel… tulpen stemmen vrolijk en geven energie.

Multi-culti
De van oorsprong Turkse tulp is in de loop der tijden een kleurrijk Hollands symbool geworden. Er zijn meer dan drieduizend soorten (cultivars) in vele verschillende kleuren. Behalve een rijk kleurenpalet is de tulp ook verkrijgbaar in verschillende soorten zoals de bekende Hollandse tulp, de eigenzinnige parkiettulp of de imposante dubbelbloemige tulp. Mix kleuren en soorten naar eigen smaak en creëer een spectaculair lentefeestje in huis. Info: www.mooiwatbloemendoen.nl

Tulpen 2015 002 WEBmg 210x300 - Lente in zicht: tulpentijd
Tulpentips
* Snij de stelen schuin af en zet ze in een schone vaas. In de dagen erna opletten of er genoeg water in de vaas blijft. Bijvullen met schoon water is voldoende.
* Gebruik koud water en voeg voeding toe. Er is speciale tulpenvoeding te koop.
* Zet tulpen in een ruime vaas. Bloemen en stelen houden ervan om wat ruimte te hebben.
* Tulpen houden van een ‘koele’ omgeving. Zet daarom tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij de verwarming.

Tulpen 2015 003 WEBmg 300x204 - Lente in zicht: tulpentijd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress