Make your home your own

‘Nieuwe wildernis’-tuin

nieuwewildernis 01 WEB marcelineke 300x200 - ‘Nieuwe wildernis’-tuinHou je van lekker buiten zijn, van vogels, vlinders en bezige bijtjes en een niet aangeharkte tuin? Dan is de ‘nieuwe wildernis’-tuin iets voor jou. ‘Unexpected Wild’ is de tuintrend die zich focust op de natuur. De tuin oogt licht verwilderd en de tuinplanten in zachte tinten lijken zo uit de vrije natuur te komen. Accessoires en basismaterialen hebben een natuurlijke, zachte, pure uitstraling.

De natuur krijgt de ruimte. Je laat de boel de boel en gaat de tuin zeker niet fanatiek aanharken. Bladeren veeg je alleen van het terras en de paden. In de borders en onder de bomen en struiken laat je ze lekker liggen. Tussen en onder de bladeren overwinteren allerlei nuttige beestjes. Het bladerdekbed werkt als een isolatielaag die planten en bloembollen tegen de vorst beschermt. De bladeren zullen vanzelf vergaan en dat is weer voedsel voor de bodem.
nieuwewildernis 02 WEB marcelineke 204x300 - ‘Nieuwe wildernis’-tuin
Mooi verweerd
Het terras is een verzamelplaats van herfstbloeiende planten, oogst uit de tuin en de mooiste natuurvondsten. Potten, bakken en manden zijn van hergebruikte materialen of onbehandeld hout. Onder invloed van de zon en de regen zullen ze mooi vergrijzen. Daar hoef je zelf niets aan te doen.

Wilde toppers
Winterheide en viooltjes zijn de bloeiende planten voor de ‘nieuwe wildernis’-tuin. Die twee bloeien maandenlang. Voeg je daar een paar bloeiende asters aan toe dan doe je bijen en late vlinders een enorm plezier. Een echte verrassing voor terras en tuin is Nandina. Zodra de temperaturen dalen verkleuren de groene bladeren van dit struikje naar prachtig rood.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress