Travel

Ontdek trendy en veelzijdig IJsland!

Kopie van Hoofdstadmg 300x200 - Ontdek trendy en veelzijdig IJsland!Voor degenen die al veel van Europa gezien hebben en opzoek zijn naar een bijzondere en unieke vakantie, is een reis naar IJsland absoluut de moeite waard! Dit prachtige land met veelzijdige landschappen heeft zoveel meer te bieden dan alleen de bekende Blue Lagoon. Ervaar het Noorderlicht, bezoek het prachtige meer Mývatn, ga walvissen spotten, maak een roadtrip met je beste vrienden, bewonder de grootste gletsjers van Europa of geniet van het te gekke uitgaansleven in trendy Reykjavik! Je vliegt al voor € 99,- naar IJsland met de nationale low coster WOW air.

Behalve de prachtige natuur bekijken, de enorme gletsjers bewonderen, vulkanen beklimmen en een werkende geiser bezoeken, zijn er nog genoeg andere dingen te doen in IJsland. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het meer Mývatn, één van de mooiste plekken van IJsland met een rijke flora en fauna. Of bezoek het Landmannalaugar gebied, met unieke gebergtes en warme rivieren waar je in kunt zwemmen. Dit is tevens de beste plek om het Noorderlicht te bewonderen.
Kopie van IJslandmg 300x299 - Ontdek trendy en veelzijdig IJsland!
WOW wine & dine
Ook op culinair gebied is een bezoek aan IJsland absoluut de moeite waard. Van authentieke hotdogkramen op straat tot heerlijke visrestaurants en culinaire sterrenrestaurants, IJsland heeft het allemaal. Reykjavik groeit langzaam uit tot de beste locatie om de Noordelijke keuken te proeven. Je zult versteld staan van het aantal kwalitatief goede restaurants in de hoofdstad van IJsland. Vooral de typisch IJslandse keuken is een aanrader, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van lokale producten zoals verse vis en wild.

Vogelspotters
Ook is het leuk om in IJsland een auto te huren en een road-trip te maken. Road 1 is de belangrijkste snelweg van IJsland die je rond het hele land leidt. Je zult je verbazen over de steeds veranderende landschappen. Verder kunnen vissers en vogelspotters hun hart ophalen in IJsland. Er leven hier veel zeldzame vogelsoorten en wanneer je gaat vissen op een van de meren of op zee heb je gegarandeerd beet! En natuurlijk het walvissen spotten, een unieke en bijzondere ervaring die je voor de rest van je leven niet zult vergeten!

WOW festivals
Ontdek trendy en veelzijdig IJsland! Reykjavik is een hippe stad met een bruisend uitgaansleven. In de binnenstad zijn veel kroegen, bars en clubs die vaak pas rond 05:00 uur sluiten. Het gefeest gaat hier dus door tot in de vroege uurtjes. Ook staat Reykjavik bekend om de vele festivals die door het hele jaar heen worden georganiseerd. Naast de bekende festivals als het Winter Lights Festival en de Culture Night, biedt Reykjavik ook diverse andere evenementen zoals filmfestivals, design events, kunstfestivals en muziekfestivals. Er is voor ieder wat wils in deze levendige stad!
Kopie van WOW air hi resmg 300x195 - Ontdek trendy en veelzijdig IJsland!
WOW nationale feestdagen
Nog leuker is het om een trip naar IJsland te boeken tijdens één van de vele nationale feestdagen in dit land. Op 6 juni vindt bijvoorbeeld Fisherman’s Day plaats, dit is een feestdag waar de IJslandse vissers worden geëerd. Op deze dag worden er verschillende evenementen en spellen georganiseerd. De vissers mogen deze dag aan wal blijven om met hun familie te kunnen zijn. Op 17 juni wordt Independence Day gevierd en 24 juni vindt de Midsummer Night plaats. Deze nacht heeft volgens de IJslandse bevolking magische en mystieke krachten.

Over WOW air
WOW air is de enige low cost airline van IJsland. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door IJslandse ondernemer Skúli Mogensen. De maatschappij vliegt vanaf luchthaven Keflavik bij Reykjavik naar twintig bestemmingen binnen Europa en de Verenigde Staten. Vanaf 1 juni 2015 vliegt WOW air, het hele jaar door, vier keer per week naar de luchthaven Schiphol. Momenteel werken er 180 mensen en bestaat de vloot uit twee Airbus A321’s, drie Airbus A320’s en één Airbus A319-100. De paarse airline is ontzettend punctueel, met 92{38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} op tijd arriverende vluchten in 2014. WOW air biedt de laagste tarieven, de nieuwste toestellen met de laagste uitstoot en de crew met de grootste glimlach. Info: www.wowair.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress