Cookbooks Recipes

Superfood Smoothies

Fruitige, bevroren, romige, opgeklopte en magische combinaties; met smoothies is alles mogelijk. En met het boek Superfood Smoothies heb je een verzameling onweerstaanbare recepten binnen handbereik. De Amerikaanse chef Julie Morris is gespecialiseerd in natuurlijke voeding en promoot het gebruik van onbewerkte, plantaardige voedingsmiddelen en superfoods. Haar missie is eenvoudig: recepten en voedingskennis delen om een energieke, gezonde levensstijl te bevorderen.
9789044742022mg1 265x300 - Superfood Smoothies

Chemische zoetmiddelen
Het begint uiteraard met de goede ingrediënten, wordt meteen in het boek benadrukt: eenvoudig en onbewerkt. Tegelijkertijd benadrukt Morris dat ‘meer’ niet altijd ‘beter’ is. Als je de hele dag door wortelsap drinkt, zie je er op den duur uit alsof je verslaafd bent aan de zonnebank. Bovendien moeten alle chemische zoetmiddelen (splenda, aspartaam, sacharine en consorten) worden verbannen.

Met of zonder ijs?
Dan enkele basisregels voor het maken van de beste smoothie: met ijs of zonder ijs? Kun je ook diepgevroren groenten gebruiken? Welke natuurlijke smaakmaker kies je voor je supersfood smoothie? Je kunt je naar wens behoorlijk diep in de werking van je ingrediënten verdiepen, maar je kunt ook meteen aan de slag met heldere recepten. Bijgaand de beschrijving voor een overheerlijke romige sinaasappelsmoothie. Een ijsje in een glas. (Uitgeverij Deltas, ca. 15,95 euro) Info: www.juliemorris.net.
fotomg1 224x300 - Superfood Smoothies

Nodig voor 2 porties van 400 ml
* 40 g rauwe cashewnoten, * 40 g hennepzaad, * 3-4 grote, ontpitte medjouldadels, * 1 tl camupoeder, * 2 tl verse sinaasappelschil, * 350 ml sinaasappelsap, * 400 gr kokosijs, *zoetmiddel, bijv. agavenectar of stevia-extract (naar smaak)

Kokosijs:
Vul een ijsblokjesvorm met kokoswater en leg de vorm in de diepvriezer tot de blokjes hard zijn.

Bereiden:
* Mix alle ingrediënten tot een glad mengsel. * Proef en voeg naar smaak eventueel wat zoetmiddel toe.

Boost je smoothie: Voeg 1 el gojibessen toe om ook de oranje kleur te versterken

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress