Accessories

Biologisch afbreekbare designertas

reWrap_Tree_Bag_large_side-marcelinekeEen tas gemaakt van boom? Het kan! reWrap heeft een unieke, geheel biologisch afbreekbare designertas ontwikkeld, volledig gemaakt van materialen afkomstig van bomen en laat hiermee zien dat het goed mogelijk is een volkomen duurzaam ontwerp te combineren met een elegante vormgeving.

Het strakke, minimalistische ontwerp weerspiegelt de natuurlijke oorsprong van de tas. Het is dan ook een tas waarmee je gezien mag worden – niet alleen vanwege het bijzondere uiterlijk, maar ook omdat je laat zien dat je duurzame keuzes maakt: aan het einde van zijn levensduur kan de tas immers gecomposteerd worden en dienen als grondstof voor nieuwe bomen.

Alle materialen zijn speciaal ontwikkeld
reWrap heeft een stevig en waterafstotend materiaal ontwikkeld, dat de Boomtas tevens zijn uitgesproken en natuurlijke uiterlijk geeft; kokosvezels samengeperst met zongedroogd natuurlijk rubber. Natuurlijk rubber is biologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot de gevulkaniseerde industriële variant.
reWrap_tree-bag_medium_analog_1-marcelineke
Walnoothout
Alle andere onderdelen zijn ook speciaal voor de tas ontwikkeld: een sluiting en handvat van stevig walnoothout en een binnenzak van houtpulpweefsel. Alles is gepolijst, geverfd en genaaid met natuurlijke materialen, zoals bijenwas, plantenextract en houtpulp. In de tas is geen enkel niet-natuurlijk of toxisch materiaal gebruikt.

Duurzaam én sociaal
reWrap hecht er veel waarde aan in alle aspecten verantwoorde keuzes te maken: niet alleen in ecologische, maar ook in sociale aspecten. De tassen worden daarom met liefde in een klein atelier in Amsterdam gemaakt door mensen met een beperking.

Over reWrap
reWrap is een jong Nederlands merk geheel toegewijd aan het creëren van stijlvolle producten die het milieu niet belasten. Alle reWrap producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en als zodanig volledig biologisch afbreekbaar. Na een lang en duurzaam leven zal een reWrap product afbreken en terug keren naar de natuur, waar het opnieuw als grondstof kan dienen.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by: Wordpress