Cocktails & more Travel guides

5 cafés in Krakau die je móet bezoeken

Krakau marcelineke 300x63 - 5 cafés in Krakau die je móet bezoekenAls je na 25 september een tripje na Krakau hebt gepland, vergeet dan niet de gids 100{38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} Krakau (ca. €12,95) van mo’media in je tas te stoppen. Die komt namelijk op de 25st uit. Hierin staan onderstaande vijf cafés in Krakau die je móet bezoeken en nog veel meer!

Alchemia
Deze kroeg is een begrip in de wijk Kazimierz. Ontzettend hip en toch ouderwets. Met een bij elkaar geraapt interieur dat om onduidelijke reden perfect past.

Piwnica Pod Baranami
Piwnica Pod Baranami was een van de bekendste plekken waar progressieve theatergroepen de grenzen van de staatscensuur opzochten. Nu is het een sfeervol keldercafé, met kleine tafels en oude accessoires.
100 Krakau HR vanaf 25 sept marcelineke 200x300 - 5 cafés in Krakau die je móet bezoeken
Eszeweria
In deze sfeervolle kroeg trek je je terug uit de drukke stad. Antieke meubels, kaarslicht en vriendelijk personeel maken Eszeweria tot een intieme plek. In de zomer kun je in de grote achtertuin van een koele zelfgemaakte limonade proeven.

Bunkier Sztuki
Dit café, dat aan de buitenkant wel iets wegheeft van een bunker, heeft goede wisselende exposities waar artistieke locals op afkomen. De andere publiekstrekker is de grote veranda aan de Planty, waar je het hele jaar door overdekt buiten zit.

Drukarnia
Een trekpleister voor de buurt. Met onder één dak een knus café gedecoreerd met oude kranten aan de muur, een modernere cocktailbar en een concertzaal voor voornamelijk jazzmuzikanten en zo nu en dan een dj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress