Dance Home My First Gig: DJs from all over the globe telling the story of their first gig

DJ Dennis Price gelooft in housevirus

“House music: can’t live without it…”

Wat begon op zijn tiende met de radio, oversloeg naar een dikke verslaving voor mixen, zorgde op zijn zeventiende voor zijn eerste gig in een grand café. Vanaf het allereerste begin geloofde Dennis Price al in het housevirus. Een virus wat bij hem nog steeds groeit.

dennis price numg 203x300 - DJ Dennis Price gelooft in housevirus

“Het begon voor mij allemaal op de radio. Ik was ongeveer tien jaar in 1982 en luisterde veel naar De Soulshow van Ferry Maat en Decibel Dance Report op Radio Decibel van Ben Gratz aka René de Leeuw. Daar hoorde ik de meest waanzinnige importmuziek voorbij komen. Eerst disco, vervolgens hiphop en later electro. Tussen al die importplaten door hoorde je af een toe een plaat met al wat vleugjes housemuziek en juist die platen spraken mij enorm aan. Ik had op die jonge leeftijd niet veel geld te spenderen maar alles wat ik toen op vinyl kocht, blijkt stuk voor stuk tijdloos, met als hoogtepunt de in 1984 uitgebrachte legendarische elpee: The House Sound of Chicago. Met dit album was housemuziek definitief geboren.”

“Op mijn twaalfde kreeg ik op mijn verjaardag een mixer van mijn ouders. Mijn broer had een platenspeler met pitch control en zelf had ik een platenspeler zonder pitch. Ik begon te oefenen totdat ik erbij neer viel en was inmiddels totaal verslaafd aan het mixen. Langzaam maar zeker breidde mijn verzameling zich uit en had ik steeds betere apparatuur. Begin jaren negentig van de vorige eeuw kocht ik twee cd-spelers met pitch control. Vanaf toen ben ik overgestapt op digitaal; ik zag daar wel toekomst in.”

dennispricenu2mg 278x300 - DJ Dennis Price gelooft in housevirusDe Waakzaamheid
“Ik woonde destijds in een dorp, Assendelft, waar iedereen nog naar reggae en rockmuziek luisterde, totdat ik met mijn gettoblaster over straat liep met hiphop en electro beats en de bijbehorende breakdance moves. Mijn vrienden moesten er in het begin niks van weten, maar dat veranderde langzaamaan toen we naar de plaatselijke discotheek gingen, De Waakzaamheid. Wow, wat een tent! Ik weet nog heel goed hoe ik daar op een vrijdagavond in 1989 voor de eerste keer binnenkwam; een mega stroboscoop verlichtte de hele zaal.

De eerste track die ik hoorde, was van Frankie Bones & Lenny D, Just As Long As I Got You. De akoestiek in De Waakzaamheid was fenomenaal. Eigenlijk klopte alles, this was gods house. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik verslaafd raakte aan deze plek, waar ze ook nog eens mijn geliefde muziek draaiden. Tot ongeveer 1995 was ik met vele vrienden regelmatig in De Waakzaamheid te vinden. Iedereen was óm en we reden wekelijks met een omgebouwde Mercedesbus richting deze waanzinnige club. Dimitri stond er geregeld te draaien en was al snel mijn favoriet. Zeker de nachten genaamd The Night of the Proms zijn legendarisch.”

dennis price nu3.mg  200x300 - DJ Dennis Price gelooft in housevirus Virus
“Iedereen uit die tijd kent wel het rondje langs alle platenzaken van Amsterdam. Dance Tracks en Outland Records waren mijn favorieten importzaken; ze hadden simpelweg de meeste import-cd’s die mij aanspraken en ik was daar minimaal eens per maand de gehele dag over de vloer. Ik had inmiddels een behoorlijke verzameling housemuziek opgebouwd en was samen met mijn broer in het bezit van een drive-in show. Op mijn zeventiende werkte ik in een grand café en ik vatte het idee op om daar een clubavond te organiseren. De eigenaar zag dat wel zitten en we huurden de nodige apparatuur. Ready for my first gig.

Alles stond: we hadden een podium, waanzinnig geluid, een dikke stroboscoop en een rookmachine die de hele ruimte vulde. Je kon geen hand voor ogen zien. Het dorp was er echter geloof ik nog niet helemaal klaar voor want er kwamen maar zo’n zeventig mensen op af, maar ik wist het zeker: housemuziek wordt groot en iedereen zal erin gaan geloven. Inmiddels zijn house en ikzelf 28 jaar verder en stroomt het virus nog steeds door mijn bloed; er is geen remedie tegen. Sterker nog: het virus wordt bij mij alleen maar sterker.”

Huppels Inc.
“Sindsdien heb ik in vrijwel elke Amsterdamse club gedraaid. In de periode 1999 tot en met 2004 was ik fulltime dj. Sinds 2002 bezit ik mijn eigen studio sinds waar ik muziek produceer voor meerdere platenlabels. In 2006 heb ik de privéopleiding pro-audio en recorder engineer met succes afgerond om meer van geluid en mastering te begrijpen. In 2011 heb ik samen met Misja Wielings en de helaas overleden Mart Moon onder de naam Huppels Inc. een groot feest georganiseerd op Koninginnedag. We hadden een indrukwekkende line-up met onder anderen Quazar en Isis. Helaas zaten we zakelijk niet op één lijn en ik besloot om niet met dit concept verder te gaan. Wel heb ik hier een hele leuke groep vrienden aan overgehouden, die stuk voor stuk uit de begintijd van de house scene komen.”

dennis price voregermg 199x300 - DJ Dennis Price gelooft in housevirusBeleving
“Met Oud en Nieuw sta ik dit jaar met onder meer Dimitri Kneppers en de The Promised Land Crew, bestaande uit mezelf, Buddy Suwijn en André Zeldenrust, in onze favoriete club, de Recycle Lounge Gallery Club. In 2009 bedacht ik het concept The Promised Land en in 2015 krijgt het eindelijk vorm, iets waar ik veel zin in heb. Een feest moet een beleving zijn en juist dat gaan we brengen. Dat is tevens iets wat ik al een lange tijd mis in het uitgaanscircuit. Verder ben ik sinds eind 2014 nauw betrokken bij het label Morninglory Music. Voor hen houd ik me bezig met mastering, webdesign en feesten organiseren. Samen met de eigenaar staan er leuke ideeën voor 2015 op stapel.”

House music: can’t live without it…

Zie ook de links:
https://soundcloud.com/user9762852/dennis-price-live-dj-set-at-cue-bar-22-11-2014
https://soundcloud.com/user9762852/dennis-price-live-at-rlgc44-jan-go-wild-01-11-2014

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress