Make your home your own Marcy Goes Green

Een kamerhortensia fleurt je huis op!

kamerhortensia 02 WEB marcelineke 200x300 - Een kamerhortensia fleurt je huis op!De hortensia is vanaf nu verkrijgbaar als kleurrijke kamerplant. De bloemrijke blikvanger houdt weliswaar van een flink slokje water, maar van intensieve verzorging is geen sprake. En de plant is veelzijdig. Een kamerhortensia fleurt het hele huis op!

kamerhortensia 03 WEB marcelineke 200x300 - Een kamerhortensia fleurt je huis op!

De hortensia (botanische naam: Hydrangea) is een veelzijdige plant. Het meest verrassend is de hortensia misschien wel als kamerplant, verkrijgbaar in uiteenlopende tinten wit, roze, blauw, paars, groen en alles daar tussenin. De indrukwekkende bloemschermen hebben soms wel een diameter van 25 centimeter! De romantische platte of bolle bloemetjes vormen een mooi contrast met de stoere donkergroene bladeren met grove structuur. Daarnaast is de kamerhortensia gewoon veelzijdig. De plant voegt zich naar elke woonsmaak.

kamerhortensia 06 WEB marcelineke 300x200 - Een kamerhortensia fleurt je huis op!

Verzorging
Een kamerhortensia is een eenvoudig te houden plant. Tip: zorg steeds dat de potgrond vochtig blijft. Verwijder het eventuele overschot aan gietwater zodat de plant geen ‘natte voeten’ krijgt. Wanneer je om de week een beetje plantenvoedsel geeft, blijft de hortensia krachtig en extra lang bloeien. Gaan de bloemen hangen? Dan doet een dompelbad wonderen.

kamerhortensia 11 WEB marcelineke 200x300 - Een kamerhortensia fleurt je huis op!

Binnen of buiten
Vanaf half mei, als de kans op nachtvorst is geweken, kun je kamerhortensia’s ook een plekje op balkon, terras of in de tuin geven. Alhoewel de plant voor het interieur is gekweekt, is de kans groot dat hij ook buiten rijk bloeit en de Nederlandse winter jaarlijks goed doorstaat. Wil je gegarandeerd genieten van hortensia’s in de tuin? Plant dan liever tuinhortensia’s.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress