Accessories Fashion Marcy Goes Green

Handgeweven, stijlvol en fairtrade: Tulsi Crafts

baby kantha deken van katoenen sari s marcelineke 300x225 - Handgeweven, stijlvol en fairtrade: Tulsi CraftsWil je graag stijlvol voor de dag komen? Dat kan met de nieuwe collectie handgemaakte tassen van Tulsi Crafts. Deze damestassen zijn met de hand geweven en voorzien van elegante weefpatronen. Tulsi Crafts is een label dat staat voor fair trade handel en verkoopt uitsluitend eerlijke producten. Shop de mooiste kwaliteit handgemaakte producten, voor jezelf of als cadeau!

handgeweven jute tassen marcelineke 300x225 - Handgeweven, stijlvol en fairtrade: Tulsi Crafts

De kleuren van deze nieuwe collectie tassen zijn geïnspireerd op de prachtige kleuren van India, waar indigo en oker een geliefde combinatie vormen. Tulsi Crafts heeft de tassen ontworpen met een frisse en heldere vormgeving, die een mooie combinatie vormt met de traditionele Bengaalse weeftechnieken.

sari dekens plaids marcelineke 300x225 - Handgeweven, stijlvol en fairtrade: Tulsi Crafts

Fair trade uit Bangladesh
De nieuwe collectie juten tassen (v.a. € 44,95) zijn met de hand geweven en gemaakt in Bangladesh. Ze hebben een ritssluiting en zijn gevoerd met katoen. Binnen in de tas zit nog een klein extra vakje met rits. Tulsi Crafts werkt samen met een fair trade organisatie die zich inzet voor empowerment van vrouwen in Bangladesh, zowel in de steden als op het platteland. Door samen met deze partnerorganisatie producten te ontwerpen, krijgen de vrouwen die voor deze organisatie werken de kans om met eerlijk werk een goed leven op te bouwen.

tas van jute noor indigo marcelineke 277x300 - Handgeweven, stijlvol en fairtrade: Tulsi Crafts

Waarom jute?
Jute is een prachtig materiaal, het wordt vaak ‘the golden fibre’ genoemd. Tegelijk is het zeer sterk en milieuvriendelijk. Het groeit als rotatiegewas in de rijstvelden van Bangladesh en heeft geen extra water nodig. Pesticiden hoeven niet gebruikt te worden. Ook is het geschikt voor veganisten. Met deze tassen wil Tulsi Crafts laten zien dat jute voor veel meer geschikt is dan alleen boodschappentassen.

tas van jute selina oker marcelineke 300x286 - Handgeweven, stijlvol en fairtrade: Tulsi Crafts

Over Tulsi Crafts
Tulsi Crafts staat voor hoge kwaliteit mode- en interieur accessoires, met zorg en op een eerlijke manier in Bangladesh gemaakt. De samenwerking tussen Nederland en Bangladesh zie je terug in de frisse en eenvoudige ontwerpen die samen met traditionele Bengaalse handwerktechnieken unieke producten opleveren. Alle producten zijn gemaakt van hergebruikte of natuurlijke materialen. Kleurrijke zijden en katoenen sari’s krijgen een tweede leven als sjaal of ze worden omgetoverd tot zachte dekens. Elke deken en sjaal is uniek en met aandacht gemaakt. Stijlvolle tassen worden met de hand geweven van jute.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress