Bites & Booze Cocktails & more

iSommelier: In no time de perfecte wijn

200ml kopie marcelineke 189x300 - iSommelier: In no time de perfecte wijnBen jij een echte wijnliefhebber? Dan is de iSommelier van iFavine onmisbaar. Deze innovatie op wijngebied versnelt het decanteerproces van enkele uren naar minuten en laat via een handige app exact weten hoe, volgens de wijnmaker zelf, de wijn moet worden gedronken.

 281114 front low angle with bottle and cup 5 marcelineke 300x222 - iSommelier: In no time de perfecte wijn

Wijn decanteren kan een geduldig en lastig proces zijn, maar met de komst van de iSommelier van iFavine is dat verleden tijd. Door de ingebouwde filters wordt de omgevingslucht gezuiverd. Dankzij de iSommelier worden tannines ronder en zachter, zijn jonge wijnen sneller op dronk, verbeteren aroma’s en is de wijn in enkele minuten op dronk. Het resultaat: een perfecte balans tussen zuurstof en wijn.

 

Hoe werkt het?

De iSommelier versnelt het decanteren doordat het compacte apparaat onze ‘vervuilde’ lucht schoonmaakt van geuren, vocht en geurtjes. Dankzij drie filters wordt de lucht gescheiden van de koolstofdioxide en de stikstof. Het resultaat: schone lucht met 90{38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} geconcentreerde zuurstof die aan de glazen karaffen wordt toegevoegd. Geschikt voor alle wijnen, maar ook voor champagne, cognac en whisky.

dsc07613jpg marcelineke 300x200 - iSommelier: In no time de perfecte wijn

iSommelier app

Dankzij het handige apparaat is het decanteerproces nog nooit zo makkelijk geweest, maar iFavine gaat verder. Speciaal voor de iSommelier hebben zij een app ontwikkelt die je stap voor stap begeleidt. Met een database van duizenden wijnen uit de hele wereld – met instructies van de wijnmakers zelf – creëer je een balans van aroma’s en tannines en serveer je dus in no time de perfecte wijn.

 

Professionals

Beroemde sommeliers zoals Alexandre Morin (uit Bordeaux), Eric Zwiebel (Summerlogde Hotel in Engeland) en Edwin Raben (president van de NGS) zijn razend enthousiast. En zij niet alleen. Ook Nederlandse toprestaurants – zoals De Leest***, De Librije***, Restaurant Fred**, Restaurant FG**, Beluga**, Aan de Poel** en FoodLab*– omarmen de iSommelier. Een glad perfecte wijn is dan ook niet goedkoop. De iSommelier kost nameijk ca. € 1499,-.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress