Uitgaan

Kinderrouwauto

2897441mg 300x199 - KinderrouwautoAfscheid nemen in stijl, in de geest van de overledene, niet stemmig, statig en zwart, maar hip, in een Mini Clubman. Minirouwauto.nl, onderdeel van uitvaartonderneming Mea Vota (Mijn Wens) en Zacht Kinderuitvaarten, durfde het aan het pijnlijkste afscheid van een kind in te kleuren.
3677578 origmg 300x200 - Kinderrouwauto
Bedenker Chris Beekman, jarenlang werkzaam op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam, kwam in de praktijk vaak schrijnende oplossingen tegen voor het vervoer van kinderen. Daar wilde hij verandering in brengen.
Chris Beekman: “Een kleine kist vervoeren in zo’n grote zwarte rouwauto: het lijkt bij zo’n groot verdriet misschien bijzaak, maar het is een detail dat het voor de ouders en naasten nóg zoveel harder maakt. Ik zag meerdere malen een baby of kind vervoerd worden in een privéauto, met de kist of het mandje in de achterbak. Zo’n auto krijgt voor altijd een intens verdrietige herinnering. Dat kan anders, dus bedacht ik deze kinderrouwauto.”

5047943 origmg 300x200 - KinderrouwautoVertederende Mini
Ballonnen, knuffels op het graf, een lichte kist, een kaart en een steen met een kinderillustratie: vrijwel alle ouders stemmen de uitstraling van het afscheid af op het kind. Op het gebied van vervoer is dat nu ook mogelijk. Minirouwauto.nl biedt een laatste rit in een vertederende witte Mini Clubman.
De auto is met of zonder chauffeur te huur (er kan dus ook zelf worden gereden) en rijdt in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Afhankelijk van de kistgrootte, kunnen er meerdere mensen in de Mini meerijden.
De Mini kan ook worden gebruikt voor (jong)volwassenen, daar zit alleen een lengte- en gewichtsgrens aan. “We hebben inmiddels al vijf Mini-liefhebbende oma’s naar hun laatste rustplaats gebracht. Ik merk dat het niet altijd leeftijdgebonden is, dat zo’n grote zwarte auto niet bij iemand past”, vertelt Chris.
9126875 300x199 - KinderrouwautoGoede doelen
Dat minirouwauto.nl hart heeft voor mensen, blijkt uit het feit dat ze vijf tot tien procent van de opbrengst doneren aan goede doelen, zoals bijvoorbeeld Make-A-Wish, Stichting Ambulancewens, Make A Memory en het Ronald McDonaldhuis. Chris: “Geld is voor mij nooit een drijfveer geweest. Toen ik mijn onderneming in 2012 startte wilde ik iets goeds betekenen voor mensen in zo’n heftige tijd in hun leven. Het goede doel laten wij kiezen door de nabestaanden zelf. Vaak wordt er gekozen voor een doel gerelateerd aan het overlijden.” Info: www.minirouwauto.nl.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress