Food Recipes

Recept Paprikasoep met Kaaskletskoppen

Tijd voor Paprika voorziet wekelijks in een lekker recept om ouders te helpen om op gemakkelijke wijze een lekker en gezond gerecht op tafel te zetten. Deze week is dat Paprikasoep met Kaaskletskoppen, een warm recept voor de regenachtige herfstdagen.
R018 Soep met kaaskletskoppen marcelineke 300x169 - Recept Paprikasoep met Kaaskletskoppen
Voor deze paprikasoep kun je ook de bouillon zelf maken. Daar wordt dit recept voor Paprikasoep met Kaaskletskoppen nóg lekkerder van, al is het wel ietsje meer werk.

Paprikasoep met kaaskletskoppen

Ingrediënten (6 pers.): * 4 Sjalotten, fijngesneden, * 5 Oranje paprika’s, in blokjes, * 2 el Olijfolie, * 250 g Tomaten, in stukken, * 125 gram geraspte oude kaas, * 2 Takjes tijm, * 1 Blaadje laurier, * 6 dl Groente- of kippenbouillon, * Zout, peper, * 2 el Crème fraîche, losgeklopt, * 2 el Fijngesneden basilicum of bladpeterselie

Bereiden: * Bak de sjalot en paprika ongeveer 6 tot 8 minuten in de olie. * Voeg de tomaten, tijm, laurier en bouillon toe en kook alles ongeveer 20 minuten op zacht vuur tot de groenten zacht zijn. * Maak ondertussen de kaaskletskoppen. * Meng 125 gram geraspte oude boerenkaas met 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes. * Leg op ruime afstand van elkaar de eetlepels kaasmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. * Verdeel het mengsel tot een cirkel en zorg dat er geen gaten tussen de kaas vallen. * Bak de kaaskletskoppen 8 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C tot ze krokant en goudgeel zijn. * Laat ze iets afkoelen en neem ze dan met een pannenkoekmes van de bakplaat. * Laat op een stuk bakpapier verder afkoelen. * Pureer de soep en zeef hem eventueel. * Breng op smaak met zout en peper. * Schep aan tafel een schepje crème fraîche door de soep. * Bestrooi met basilicum. * Serveer met de kaaskletskoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress