Food

Risotto al Tartufo

Carnaroli 500g marcelineke 200x300 - Risotto al TartufoRiso Gallo mag zich als marktleider in Italië met recht dé risottospecialist noemen. In Nederland is het assortiment dit voorjaar uitgebreid. Goed nieuws voor foodies, want deze vier nieuwe rijstproducten zijn culinair helemaal verantwoord.
Risotto met aubergine marcelineke 200x300 - Risotto al Tartufo
Voor ongeveer de helft van de wereldbevolking vormt rijst de basis van de dagelijkse voedselinname. Het is er in alle soorten en maten, rassen, geslachten, ondersoorten en ga zo maar door. Zeker Italianen kunnen er uren over praten. Bij risottorijst gaat het om de aanwezigheid van zetmeel in de korrel: hoe meer zetmeel, hoe romiger de risotto. Een echt goede risotto is dan ook bijna vloeibaar. De Carnaroli van Riso Gallo heeft een grote korrel met veel zetmeel en daar maak je dus de romigste en lekkerste risotto van.
Risotto Pronto Truffe 210g marcelineke 195x300 - Risotto al Tartufo
Risotti: met zorg geselecteerd
Zoals er veel verschillende soorten aardappelen zijn, zijn er voor het maken van risotto ook vele rijstsoorten. Voor Riso Gallo Risotti Selezione Speciale worden de beste rijstkorrels van de soort Sant’Andrea geselecteerd. Het is een graansoort die ook ideaal is voor het bereiden van andere gerechten dan alleen risotto, zoals paella en rijstpap. Tijdens deze wereldtentoonstelling van zes maanden – van 1 mei tot 31 oktober 2015 – ervaren meer dan 20 miljoen bezoekers de rijkheid van de Italiaanse keuken. Bezoekers van het Italië paviljoen maken een denkbeeldige reis langs de rijstboeren en -velden van Italië, onder andere door het proeven van regionale recepten.
Riz Vénéré 500g marcelineke 200x300 - Risotto al Tartufo
Pronto Gourmet met Truffel
Risotto Pronto is de snelle variant van Riso Gallo: alleen water toevoegen en 12 minuten laten inkoken. Deze risotto past goed op het doordeweekse menu, maar ook in de makkelijke weekendkeuken. Omdat Riso Gallo Pronto in een beschermde omgeving wordt verpakt, zijn conserveringsmiddelen overbodig. De hoeveelheid is iets aangepast, zodat één verpakking voldoende is voor twee personen. Risotto al Tartufo is een echt authentiek Italiaans risottogerecht. De Italianen voegen er vaak een gepocheerd ei aan toe óf voor de gelukkigen die het kunnen bemachtigen: wat geschaafde zomertruffel!

Authentiek, ambachtelijk én modern
Riso Gallo is een authentiek, ambachtelijk, Italiaans bedrijf dat kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel heeft staan. Het familiebedrijf werd in 1856 opgericht en is al jaren marktleider in Italië, met als thuisbasis Robbio, ten westen van Milaan. Het is één van de grootste, oudste en tegelijkertijd meest moderne rijstverwerkende bedrijven in Europa.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress