Accessories Design Make your home your own

Sander Luske ontwerpt keramiek

Siza bekers kleur 01 DesignXAmbacht 300x191 - Sander Luske ontwerpt keramiekProductdesigner Sander Luske ontwierp een nieuwe collectie kleurrijk keramiek. Hij creëerde de nieuwe keramieklijn speciaal voor Design X Ambacht. Hierbij keek Luske naar de talenten en vaardigheden van de mensen met een beperking in de keramiekateliers van zorgorganisatie Siza. Het resultaat: sprankelende en tijdloze bekers met een bijzonder verhaal.
Siza beker rood01vrij DesignXAmbacht - Sander Luske ontwerpt keramiek

De keramiekcollectie van Design X Ambacht bestaat uit porseleinen bekers en vazen. Deze zijn door de mensen van Siza stuk voor stuk met tijd en aandacht vervaardigd. Het keramiek is met de hand gegoten, waardoor elk product uniek is. De bovenste helft van de bekers is vervolgens met kwast en glazuur op verschillende manieren gedecoreerd. Van kleurige strepen tot een zwart stippenpatroon, geen beker is hetzelfde. Sander Luske ontwierp bovendien ook vazen van aardewerk, bestaande uit tientallen kleibolletjes die bolletje voor bolletje zijn opgestapeld: Slowprinting. Design X Ambacht is er trots op dat ze als een van de weinige bedrijven op deze wijze porselein vervaardigt.
Vaas Siza DesignXAmbacht - Sander Luske ontwerpt keramiek

Eenvoud en duurzaamheid
Design X Ambacht is een jong Nederlands designlabel waarin verschillende topontwerpers samenwerken met mensen die een beperking hebben. Samen creëren zij functioneel design in al z’n prachtige eenvoud. Enkel hoogwaardige materialen komen eraan te pas en duurzaamheid staat hoog in het vaandel. En vooral de sociale duurzaamheid: door de capaciteiten en talenten van de mensen optimaal te benutten en ze in een ambachtelijke omgeving vaardigheden te leren, worden hun kansen op een volwaardige plek op de arbeidsmarkt vergroot. Alle producten worden in Nederland geproduceerd. Info: www.designxambacht.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress