Cocktails & more

Winetours op een elektrische scooter

foto govecs ca102 300x199 - Winetours op een elektrische scooterLeuk zeg! De omgeving van het Franse stadje Chablis met alle wijngaarden verkennen op een elektrische scooter. Het kan vanaf nu via E-bike winetour. De toerrit is een unieke ontdekkingstocht om diverse wijnen te proeven. De tocht wordt afgelegd op een comfortabele elektrische GOVECS-scooter waardoor optimaal kan worden genoten van het wijnproeven en het fraaie landschap.

Chablis is een wijn die geproduceerd wordt rondom het Franse stadje Chablis en valt onder de Bourgogne. De druif die verantwoordelijk is voor de wijnen uit de Chablis is de Chardonnay die plaatselijk bekend is onder de naam beaunois.

Scooter
De winetours op een elektrische scooter bieden de kans om de mooie streek via een uitgelezen route te ontdekken op een GOVECS GO! S2.4 elektrische scooter. De GOVECS-scooter is voorzien van een navigatiesysteem met voorgeprogrammeerde route en points of interest. Daarnaast krijg je een roadbook overhandigd met alle informatie over de route en de bezoeken aan de wijnbouwers. Je krijgt tevens de gelegenheid om de theorie in de praktijk te toetsen en wijnen te proeven waarmee op de route kennis wordt gemaakt. Na de degustatie is het mogelijk direct bij de wijnbouwer flessen Chablis (ook wel oesterwater genoemd) te bestellen.

Bourgogne
Chablis is het meest noordelijk gelegen wijngebied van de Bourgogne, honderd kilometer ten noordwesten Dijon. Het wordt ook weleens de Gouden Poort naar Bourgondië genoemd en is de thuishaven van een prestigieuze wijngaard met een rijk verleden. Het stadje Chablis wordt omringd door nog eens negentien wijndorpen die allemaal de gelijknamige wijn produceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress